Diëtistenpraktijk EvE Voeding, beweging en gedrag

Leuke en nuttige apps

Hieronder treft u een overzicht van leuke en nuttige apps aan.

IGROW – DE GROEI APP VAN TNO Met de iGrow smartphone app van TNO kun je eenvoudig zien hoe je kind (van 0-10 jaar) groeit en of het een gezond gewicht heeft. Je krijgt tips over gezonde voeding, bewegen en slapen. Ook kun je zien waar je in jouw omgeving kunt wandelen en spelen.
MealGuru MealGuru geeft antwoord op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ en houdt daarbij rekening met jouw persoonlijke voorkeuren en een gezonde variatie. De app kiest voor jou een lekker, gezond en gemakkelijk weekmenu uit een database van 300 recepten. Eigen recepten toevoegen is mogelijk.
Mijn Eetmeter app De Mijn Eetmeter app geeft persoonlijke voedingsadviezen, gebaseerd op leeftijd, gewicht, geslacht en bewegingsniveau. Zet alles wat je eet in de app en je ziet meteen of je niet te veel calorieën eet, en of je wel alle voedingsstoffen binnenkrijgt volgens de Schijf van Vijf. Je krijgt grip op je gewicht met de ingebouwde BMI-meter.
GezondGroeien - Weetjes voor mama Met deze app van het Voedingscentrum heb je altijd en overal antwoord op je vragen over gezonde voeding tijdens je zwangerschap en voor je kind. De app staat boordevol tips, weetjes en recepten. Ook kun je de groei en ontwikkeling van je kind in je buik en de eerste jaren daarna volgen.
Balansdag app Met deze app willen we laten zien hoe lekker een balansdag eigenlijk is. Geef aan of je vlees, vis of vegetarisch wil eten en wij serveren je een recept voor een licht en gezond diner. Liever iets anders? Dan geven we je gewoon een andere suggestie.
Etikettenwijzer app Wil je altijd en overal kunnen opzoeken wat een E-nummer of keurmerk betekent? Of wat er op een etiket moet staan? Download de iPhone-app of ga naar de mobiele site over etiketten van het Voedingscentrum. Met de Etikettenwijzer haakt het Voedingscentrum in op de groeiende behoefte naar informatie op die plekken en momenten waar dat relevant is. Je kunt bijvoorbeeld in de winkel informatie over het etiket opzoeken.

Speciaal voor diabetes patiënten

De app: Helpdiabetes te vinden
Deze app is speciaal gericht op mensen met diabetes en geeft je de mogelijkheid een aantal zaken bij te houden zoals bijvoorbeeld binnengekregen calorieën, bloedglucose-niveau en de gebruikte medicijnen.

De app: OnTrack Diabetes
Hierop kun je alle bloedwaarden, gewicht, bloeddruk, etc invullen.

Beide apps zijn te vinden in de Google app store.